HÅLLTIDER EN24 - 18 april

Tiderna är preliminära och arrangören förbehåller sig rätten att göra ändringar!

EN DAG

08.30 - INCHECKNING

Dörrarna till Volvo CE Arena öppnas för årets Eskilstuna Näringsliv! 

Här hämtar du ut din namnbadge som sedan är din biljett under resten av dagen. 

Lättare förmiddagsfika/frukost serveras som presenteras av Tuna Trafik. 

09.15 - Invigning med arrangörerna

Eskilstuna Näringslivs arrangörer Företagarna Eskilstuna-Torshälla, NyföretagarCentrum Eskilstuna, Marknadsföreningen i Eskilstuna och Handelskammaren Mälardalen inviger EN24 tillsammans med vår konferencier Jonas Karlsson som presenteras av Sparbanken Rekarne.

09.30 - EN Inspiratör: Nicklas Hermansson

Året är 2049, de flesta bor i städer, en tredjedel i öknen. Robotarna och artificiell intelligens har förändrat samhället från grunden. Människans kompetens mäts utifrån tre superkrafter: kommunikation, kreativitet och empati. Reklamen är död och spegelvärlden är ett faktum. Dina Ray-Bans AR-funktion förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. Den fysiska världen har smält samman med den digitala. Allt är ett.
Vad är det egentligen som väntar runt hörnet? Hur kommer vi att kommunicera? Och vilka yrken och kompetenser ska man satsa på för att vara en vinnare när den digitala världen smälter samman med den fysiska?
En otroligt givande och spännande föreläsning för alla som vill ta en tidsresa in i framtiden!
 
Nicklas Hermansson presenteras av VilstaGruppen

10.20 - Affärslivspriset & Årets UF-Alumn

Eskilstuna-Kuriren delar ut Affärslivspriset och Ung Företagsamhet delar ut pris till Årets UF-Alumn.
 

10.35 - EN Inspiratör: Maria Strømme

Maria Strømme föreläser bland annat om hur nanotekniken kan hjälpa oss att klara av de stora utmaningar kommande generationer står inför, hur science fixtion-linkande metoder kan bli lösningen på våra energiproblem, hur cancerbehandling kan bli mer effektiv och hur smarta plåster kan påverka sårläkning. Vi kan lära våra kroppar att föryngra sig, skapa miljövänliga och smarta förpackningar, utveckla ny 4D-printingtekniker och utrusta våra kläder med helt nya funktioner. Vi kan bygga städer utan arbetskraft och skapa byggmaterial av matsopor. Allt som allt – nanoteknologin är en väntande revolution!
När Maria Strømme blev professor i nanoteknologi vid Uppsala Universitet blev hon den yngste professorn i ett tekniskt ämne i Sverige. Idag är hon pionjär inom nanoteknologi och föreläser om dess påverkan på samhället, sjukvården och människan. Hon har varit inbjuden talare vid World Economic Forum i Davos, berättat om sin forskning i Sommar i P1 och på Skavlan två gånger.
 
Maria Strømme presenteras av Frontit

Förändring och utveckling i takt med omvärlden är ett måste för varje verksamhet som vill vara relevant. Frontit, som är en strategisk förändringspartner, finns här för att hjälpa just din verksamhet i den utvecklingen. Oavsett om det är i privat eller offentlig sektor. Med hjälp av våra erfarna konsulter i projekt- och förändringsledning tar ni projekten i mål med önskade resultat och effekter. För att lyckas med en förändring är det viktigt att få med sig människorna på resan. Det är just så som vi på Frontit jobbar.

Frontit är etablerat i hela Sverige och i Mälardalen finns vi i Eskilstuna, Västerås och Örebro.

 

11.30 - EN NÄTVERKSLUNCH

MENY
Vegansk chili med ris och picklad rödkål serveras med paprikayoghurt

12.40 - EN Inspiratör med huvudpartner: Rebecka Carlsson

Rebecka Carlsson är en framstående hållbarhetsentreprenör och författare. Hon föreläser om de spännande affärsmöjligheter som skapas när ny teknologi och klimatomställning möts. Rebecka är en efterfrågad föreläsare och rådgivare både i Sverige och internationellt. Hon har varit politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister, hon är utbildad i exponentiella teknologier vid Singularity University på NASA samt i socialt entreprenörskap vid Stanford Graduate School of Business.

Hon har uppmärksammats för sitt arbete och har vunnit flera prestigefyllda priser. Tidningen Veckans Affärer rankade Rebecka som nummer 9 på sin lista över Sveriges 101 Supertalanger och hon blev framröstad som landets 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt. Rebecka är en stark röst inom hållbarhetssektorn och är en inspirerande förebild. I sina engagerade föreläsningar delar hon med sig av sina tech-insikter och ger en crash course i framtid och hållbar utveckling.

Efter föreläsningen blir det ett samtal mellan Jonas Karlsson, Rebecka Carlsson och Eskilstuna Energi & Miljö.

Rebecka Carlsson presenteras av Eskilstuna Energi och Miljö, en av EN24:s huvudpartners.
Med en stark förankring i Eskilstuna och med hållbart samarbete som motto erbjuder Eskilstuna Energi och Miljö innovativa lösningar inom energi, återvinning, fiber, elnät, fjärrvärme, samt vatten och avlopp. Målet är att vara ett föredöme, inspirationskälla och en möjliggörare inom energi och miljö, i dag och i morgon. Även om de inte alltid syns så finns Eskilstuna Energi och Miljö i allas vardag –­ dygnet runt, året om.

13.15 - EN Huvudpartner: Sparbanken Rekarne

Innehåll presenteras inom kort…
 

13.30 - EN Huvudpartner: Volvo CE

Melker Jernberg och Jannicke Serneberg från Volvo CE.

14.00 - EN Huvudpartner: Eskilstuna kommun

Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson tillsammans med Näringslivsdirektör Niklas Edmark.

14.15 - EN NÄTVERKSFIKA

Sundbyholms Gästhamn bjuder på eftermiddagsfika.
 

14.50 - EN Inspiratör: Anja Pärson

Föreläsningen utgår från Anjas karriär och handlar om hur man skaffar sig den mentala styrka som krävs för att våga gå till höger när alla andra går till vänster och att hitta något positivt när motgången är som värst. Publiken ges en unik inblick i världens bästa skidåkares vardagsliv och tar en med på ögonblicket då guldmedaljen är inom räckhåll för att sekunden senare vara en kamp på liv och död. Anja belyser också vikten av att tro på sig själv, våga säga ”Jag är bäst” och hur vi kan lura oss själva till framgång och möta våra rädslor. Helt enkelt om hur man går ifrån att säga att man vill vara bäst när det gäller till att faktiskt vara just det!
 
Anja Pärson presenteras av EN24:s partner Bilia!
Precis som förra året kommer deltagarna ha möjlighet att åka hem på kvällen med hjälp av Bilias uppskattade VIP Shuttle. 
 

15.45 - EN DAG är slut

EN Dag avslutas. Nu finns det möjlighet för alla att gå hem, mötas upp i en annan lokal eller på vilket sätt man vill förbereda sig för kvällens festligheter. Namnbadgen är en värdehandling och du måste ha med den för att komma in på EN Kväll.

15.45 - EN AW med MITC & Eskilstuna Ölkultur

För er som inte vill/kan åka hem mellan EN Dag och EN Kväll eller bara vill fortsätta minglet erbjuder vi i år tillsammans med MITC och Eskilstuna Ölkultur att ta en AW. Bara ett stenkast bort från Volvo CE Arena ligger MITC:s nya fina lokaler som kommer erbjuda skönt häng, dryck och snacks som avslutas strax innan fördrinken på Munktellmuseet.

OBS! Du måste ha din badge för att komma in på EN AW. Har du endast biljett till EN Kväll kan du hämta ut din badge på Volvo CE Arena under eftermiddagen.

EN KVÄLL

Drop in från 17.30 - Fördrink på Munktellmuseet

Volvo Construction Equipment bjuder in till en härlig fördrink i deras häftiga lokaler på Munktellmuseet. Notera att det är drop in, det är givetvis okej att komma senare!

Ni som har biljetter till EN Kväll hämtar ut era badgar här.
Ni som har biljetter till EN Dag + EN Kväll, glöm inte att ta med er badgarna!

Klädkod EN Kväll: Finklätt för fest

18.45 - Dörrarna öppnas på Volvo CE Arena

Nu är det dags att börja röra er bort mot Volvo CE Arena. Gör det gärna i tid för att förenkla flödet vid garderob samt att hitta middagsplatser.

19.00 - Galamiddag & Prisutdelningar

Finalisterna i de olika kategorierna har reserverade bord. Ni hittar vart ni ska sitta på skyltar på borden. Övriga har fri placering. Tänk på att fylla på framifrån. 

Kvällen bjuder på musikunderhållning, överraskningar samt det viktigaste, prisutdelning av:

  • Årets Nyföretagare
  • Årets Innovatör
  • Årets Marknadsförare
  • Årets Ledare 
  • Årets Företagare
 

EN MENY
Förrätt
Öjebyröra på P2:s egna kavring
Svenska kräftor och västerbottensost serveras med granskottsolja från Högtorps Gård i Mellösa

Varmrätt
Bjärekycklingfilé från Torekov, svartpepparsky och malmacrème (hårdosten Malma från Jürss Mejeri i Hälleforsnäs) serveras med rostad färskpotatis, primörer och färska örter

Dessert
Vit chokladmousse med inkokt rabarber serveras och P2:s egna maräng

 

Ca 20.30: EN Komiker: Elin Almén

Årets EN Komiker är Elin Almén!
Elin har mycket energi och värme. Hon har blivit nominerad till både årets nykomling och årets kvinnliga komiker två gånger på Svenska stand up galan och man har kunnat se henne som komiker i TV-program som tex Svenska Nyheter.

Ca 22.15 - EN Musikunderhållning: Duo Jag

Showbandet Duo Jag som presenteras av Tuna Entreprenad tar vid direkt efter att sista priset har delats ut. Med det här gänget på scen är det svårt, nästan omöjligt att sitta still. Du & Jag bjuder på musik alla känner igen och river igång en ordentlig fest.

Ca 23.00 - EN Vickning

FB Kedjor bjuder på vickning i form av korv med bröd för att se till att vi orkar hela kvällen. Vickningen serveras i foajén.

00.30 - EN Kväll avslutas

Tack för i år!

Ta dig hem snabbt och tryggt med hjälp av VIP-Shuttle från Bilia!