1 jun

Pristagarna på EN21 – med vinnarmotiveringar

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Årets Nyföretagare har en klarat omställning i ett nystartat bolag under pågående pandemi på ett mycket innovativt och hållbart vis.
Nya tjänster har skapats men med bibehållen ambition att vara ett miljömässigt hållbart och långsiktigt verksamhet med stark lokal anknytning.
Att lämna en trygg anställning för att starta eget är modigt.
Årets nyföretagare är en bra förebild för andra som startar företag i Eskilstuna.
Årets Nyföretagare i Eskilstuna är: Benny Skyttman!

Finalister: Sofia Larsson, Sofia Oinonen och Lisa Axelsson, Wrun Inredningsbyrå & Rania Matar, Familjekök Design.

Priset delas ut av NyföretagarCentrum Eskilstuna

ÅRETS INNOVATÖR

Under 2020 ställdes Eskilstuna, Sverige och världen inför hinder som vi inte skådat på lång tid. Då gäller det att visa uppfinningsrikedom, hitta nya samarbeten, vara kreativ och visa på god innovationsförmåga.
På ett lekfullt och nytänkande sätt lyckades vår vinnare övervinna svåra hinder i en världspandemi och göra skillnad på riktigt. Årets Innovatör 2020 har med sitt koncept sett till att Eskilstuna och många andra regioner har ”Rockat en AW”, grattis till Årets Innovatör Josefine Lindberg!

Finalister: Niklas Sikström, Seek Growth & Johan Tjernell, Husmuttern/EQPack

Priset delas ut av Eskilstuna kommun, Affärsutveckling

ÅRETS MARKNADSFÖRARE

Under ett tufft 2020 där många har saknat möten och gemenskap, har företaget ändå lyckats göra vardagen lite godare och roligare för sina kunder.
Genom lokala samarbeten och medmänsklighet delar man med sig av sin värme till vårt Eskilstuna. Med stort hjärta, sunt förnuft och framförallt fantastiskt bröd är Årets Marknadsförare är Konditori Janeling!

Finalister: Handla för Eskilstuna & Padel Sports Club

Priset delas ut av Marknadsföreningen i Eskilstuna

ÅRETS LEDARE

En stark ledare har förmågan att få sin organisation och sitt team att arbeta tillsammans för att nå framgång. Att kliva fram när det behövs som mest och att coacha sitt lag till gemensam framgång.
Att dessutom göra det under extrema förhållanden och en pandemi som slagit särskilt hårt mot vinnarens bransch, det kräver ett ledarskap utöver det vanliga.
Med outtröttlig energi, beslutsamhet, värme och omtanke om sina medarbetare och kunder har Årets Ledare visat prov på stort ledarskap. Vinnare är Helena von Porat!

Finalister: David Hofmann, Eskilstuna Logistik & Etablering och Mikael Joki, Eskilstuna Elektronikpartner

Priset delas ut av Handelskammaren Mälardalen

ÅRETS FÖRETAGARE

Årets Företagare har genom ett stort personligt engagemang och ett starkt målinriktat driv, byggt ett företag med mycket god lönsamhet och stabil tillväxt. Vinnaren visar prov på kreativitet och förnyelse i en vanligtvis konservativ bransch. Att delta och påverka till godo för andra företagare ses som en självklarhet av alla medarbetare. Vinnaren är en sann ledare och förebild som på föredömligt sätt visar sitt starka lokala engagemang genom sitt arbete med hållbarhet och samhällsutveckling.
Årets Företagare 2021 nöjer sig inte med att hålla jämna steg med utvecklingen inom sitt område, HON leder den. Lotta Carlsson!

Finalister: Daniel Serrander & Magnus Zetterström, Biltjänsten Serrander Bil samt Adam Nilsson & Gustav Hellgren, NumberOne Gym Träning och Hälsa

Priset delas ut av Företagarna Eskilstuna-Torshälla

Affärslivspriset: Stefan Forsberg

SmartFronts affärsidé är att förbättra miljön, minska uppvärmningskostnaderna med en betydande energi- och kostnadsbesparing
Samtidigt bidrar företaget till att sätta Eskilstuna på kartan och har ett stort engagemang i såväl Eskilstunas näringsliv såsom föreningsliv.
SmartFront är företaget som skapar energismarta fastigheter med en unik ventilationslösning.
Företagets VD, Stefan Forsberg, är en mycket driven företagare och en viktig missionär för att skapa en bättre miljö i Sverige!
Juryn består av Eva Burman, Joachim Sorbe, Anna-Lena Backman-Eriksson, Anders Boberg och Michael Carnbrandt, samtliga från Sörmlands Media AB

Stiftelsen Maria Pihls Minne: Astrid Westfeldt Croneman

Stipendietavla, glaskonst av Gunilla Lifvengren, blommor och stipendiet på 50 000 kronor delades ut vid en högtidlig lunch den 8 mars.
Astrid Westfeldt Corneman har hunnit med det mesta under sin karriär. Hon startade som flygvärdinna, gick vidare som ledarskapskonsult, VD, författare, entreprenör, styrelsearbetare. Hon har till och med hunnit skriva en bok om lycka, Närvaro hur.
Idag är Astrid VD för Nackademin, som bedriver vuxenutbildningar i samverkan med näringsliv och skola.

Årets UF-Alumn: Edvin Unneberg

Årets UF alumn, Edvin Unneberg, är en driven entreprenör som under sina år på gymnasiet startade två UF-företag inom två helt olika branscher. Genom sitt driv och sin företagsamhet fortsätter vi imponeras av Edvins mod att våga tro på sig själv och sin idé.

Efter sina UF-år har Edvin fortsatt sin entreprenöriella resa på ett inspirerande sätt och driver idag två bolag inom områden som ligger honom varmt om hjärtat. Edvin är en sann förebild för unga människor där han visar att företagsamhet och intressen kan gå hand i hand på ett framgångsrikt sätt, samt att man inte ska vara rädd för att testa.

Edvin Unneberg tilldelas stipendiet Årets UF alumn i Södermanland för sitt inspirerande driv och engagemang för Ung Företagsamhet. Han är en ambassadör för UF alumni och inspiratör för länets såväl unga som etablerade företagare.
Vi på Ung Företagsamhet Södermanland är övertygade om att Edvin kommer att fortsätta inspirera och motivera till företagsamhet.

Dela inlägget: