20 maj

Finalister – Årets Nyföretagare

Rania tog över företaget våren 2020 och har tillsammans med sin make utvecklat företaget med fler tjänster och produkter. Rania är inredningsarkitekt från Syrien som har lagt mycket tid och kraft på att förstå och kunna det svenska systemet för att driva företag. När hon kom till Eskilstuna så blev hon uppmanad att söka ”enklare” arbeten, men Rania kan och vill mer än så, så hon valde att leva sin dröm. Hon köpte Familjekök Design och kan där arbeta med försäljning och ibland även med sin kompetens som arkitekt. Rania är en viktig inspiratör och förebild för utlandsfödda entreprenörer!

 

Genom att under rådande pandemi våga satsa och gå från fast anställning till egen företagare är modigt. Han representerar den typ av talangfulla entreprenörer som Eskilstuna stolt kan stoltsera med. Att även bygga upp det Corona-anpassade konceptet Middagslyx.se i en innovationsmiljö som Valvet, gör att han tydligt visar hur nytänkande och hårt arbete kan ge framgång även i en värld som vänts upp och ner. Benny är en viktig inspiratör och förebild för både yngre och äldre entreprenörer i hans närhet.

 

Att från UF-företag övergå till aktiebolag visar på mod, engagemang och entreprenörskap. Covid-19 gjorde att man fick tänka i nya banor. Man har snabbt hittat alternativa vägar, som bland tjänster mot privatpersoner, ex homestyling. Framtidstron är positiv och nu är det klart mer fler spännande uppdrag, ex Saluhallen i Gallerian och Energy Evolution Center. De strävar mot att bli den främsta inredningsbyrån med hållbar profil i Mälardalen. Sofia, Lisa och Sofia är viktiga inspiratörer och förebilder för våra unga entreprenörer!

Årets Nyföretagare delas ut av NyföretagarCentrum Eskilstuna
Dela inlägget: