29 feb

Här är finalisterna på EN24

Nedan listar vi finalisterna i samtliga fem kategorier till priserna på EN24. Vinnarna utses under galakvällen 18 april på Volvo CE Arena!

 

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Delas ut av NyföretagarCentrum Eskilstuna

Rain Abd Al-Nour Bairoty & Yousef Bairouti
Eskilstuna Sten & Marmor AB

Yousef Bairouti har med stort mod och energi lyckas få en stark start för sitt företag Eskilstuna Sten och Marmor AB. Fabriken finns i Torshälla och tillverkar bla kök och badrum.
Yousef har i över 17 år varit verksam som företagare i Syrien. Med professionalism och stolt yrkeskunskap kom den erfarenheten till stor nytta när han startade eget företag i Sverige 2021.
Vid sin sida har han sin fru Rain Abd Al-Nour Bairoty som jobbar med administration, kundmöten och marknadsföring i företaget.

Yousef och Rain är goda förebilder där en stark vilja, målmedvetenhet och stor ödmjukhet är en framgång – i planerna finns även nya affärsområden.

 

Jonathan Hultgren & Robin Eriksson
RoJo AB

Robin Eriksson och Jonathan Hultgren har tillsammans startat företaget Rojo AB. Robin o Jonathan tog med sina gemensamma erfarenheter och startade 2021 sitt företag spm verkar inom sanering och fastighetsservice.

På kort tid har de vunnit stora marknadsandelar och har en stark organisk tillväxt och är idag 13 anställda. Kunderna slösar med sina lovord över bra service och proffsigt arbete, fler och fler väljer företagets tjänster.

Intern fortbildning och investeringar i nya tekniska utrustningar möjliggör fortsatt expandering även utanför Eskilstunaområdet.
Robin och Jonathan har gjort en imponerad nyföretagarresa, och den har bara startat.

 

Savan Giliyana
DSS Parts

Savan Giliyana är en sann entreprenör. Företaget DSS Parts revolutionerar traditionell marknad och har snabbt utvecklats genom digitala tjänster och nya affärsmodeller.  Företaget erbjuder reservdelar för fordon och är återförsäljare till bilverkstäder.

Savans förmåga att se affärsmöjligheter, med nyfikenhet och entreprenörskap är ett bevis på att man kan lyckas som företagare i bransch som man aldrig tidigare jobbat och verkat i.

Han är en fin förebild för nya företagare och han har ett genuint engagemang för att professionellt driva sitt företag tillsammans med sitt team.

————————————————

ÅRETS INNOVATÖR

Delas ut av Eskilstuna kommun Affärsutveckling

Arvid Rinaldo
Volvo Construction Equipment

Genom att se, förstå och lyfta mjuka värden i hårda produkter har Arvid Rinaldo med kollegor på Volvo CE Eskilstuna tagit täten i ett paradigmskifte som på allvar förändrar synen på elektrifiering och jämställdhet. Inte enbart i en traditionell bransch, utan även inom motorsport där deras helt jämställda team fört upp båda sina förare, och därigenom den första kvinnan på prispallen, inom internationell rallycross. Och det i en eldriven bil.

 

Tomas Eriksson & Robert Fredriksson
Anchor Lås

I en traditionell bransch med produkter i utsatta miljöer har Tomas och Robert låst upp möjligheten att använda elektroniska nycklar med hänglås för extremt hårda krav. Dessutom har deras innovationstänk av bara farten fått med färgkodning och stötskydd i utvecklingen. Produktutveckling med tydlig användarinvolvering, modulariseringstänk och riktigt korta ledtider kräver den innovationskompetens som ständigt förstärker Anchor lås internationella position med Eskilstuna som grund.

 

Annika Löfgren
Sisters in business

Med innovationsprocesser som grund har Annika Löfgren och teamet runt henne skapat ett kraftfullt stödprogram som under 2023 fångat potentialen i målgruppen internationellt födda kvinnor och därigenom levererat ett antal företagare till samhället. Företagare som nu bland annat även lanserat en tidning och börjat arbeta som vägledare för att inspirera andra. Sisters in business är bara i början av sin och sina deltagares framgångssaga.

————————————————

ÅRETS MARKNADSFÖRARE

Delas ut av Marknadsföreningen i Eskilstuna

Johanna Tömmervik & Annika Helg
Sparbanken Rekarne

Sparbanken har visat en exceptionell innovativ förmåga att vara en lokal bank på flera sätt. Deras marknadsföring har bestått av att sponsrat flera olika samhällsnyttiga aktiviteter som har visat vara framgångsrika för Eskilstuna som stad. Genom ett stort samhällsengagemang som gång på gång visas i deras olika initiativ presenterade de Rekarnemiljonen 2023 som gick ut på att sponsra lokala initiativ för att främja tryggheten i Eskilstuna. Rekarnemiljonen har även spridit sig som projekt till andra banker runt om i landet. Banken visar på så sätt att de tar ett samhälls- och hållbarhetsansvar och axlar den rollen med bravur.

 

Josefin Lindberg
Munktellbadet

Med en innovativ marknadsföringsstrategi har Munktellbadet förvandlat sig till mer än bara ett badhus och skapat en inkluderande miljö där rörelseglädje och hälsa står i fokus. Genom lokala samarbeten och en närvaro i sociala medier har de lyckats locka fler besökare och öka sin närvaro i samhället, trots en begränsad marknadsbudget. Genom sitt engagemang i att främja välbefinnandet har de positivt påverkat Eskilstunas gemenskap och ökat simkunskapen bland invånarna.

 

Maria Lagerkvist & Helena Kalaitzis Barrögård
Sörmlands Stadsmission

Genom en strategisk användning av PR och storytelling har Sörmlands Stadsmission framgångsrikt ökat medvetenheten kring sociala utmaningar och engagerat både allmänheten och företag att stödja deras verksamhet. Genom att fokusera på autentiska berättelser och starka kärnvärden har de positionerat sig som en ledande röst inom sitt område och framgångsrikt bidragit till positiva effekter för Eskilstuna och dess invånare.

————————————————

ÅRETS LEDARE

Delas ut av Handelskammaren Mälardalen

Jonas Lundin
Tuna Förvaltning & Entreprenad

Som VD för Tuna Entreprenad framträder Jonas som en exemplarisk ledare, känd för sitt engagerade och inkluderande ledarskap. Han prioriterar sina anställdas välmående och utveckling, vilket gör honom till en stödjande och vägledande kraft inom organisationen. Genom att aktivt erbjuda en andra chans till individer från utmanande bakgrunder har Jonas inte bara stärkt sin arbetsstyrka utan också skapat en kultur av öppenhet och förtroende. Hans förmåga att inspirera och utveckla sina medarbetares potential understryker hans strategiska och empatiska ledarstil, något som gjort Jonas till en solklar finalist för årets ledare.

 

Marie Svensson
Tjeders

Marie är unik i sitt inkluderande ledarskap, där hon aktivt engagerar alla medarbetare i företagets utveckling. Hon värdesätter personalens insatser och främjar en kultur där delaktighet och öppenhet står i centrum. Genom att uppmuntra till frågor och be om hjälp visar Marie en ödmjukhet som bekräftar att ingen vet allt, vilket stärker lagandan. Hennes förmåga att se varje individ och göra dem till en del av förändringsprocessen gör henne till en förebild inom industrin och en värdig finalist för årets ledare.

 

Goran Raundusi
Rojan Food

Goran utmärker sig med sitt tydliga men inkluderande ledarskap. Han anpassar sin kommunikation för att möta varje individ, oavsett språkbarriärer, och ser till att alla kan bidra på arbetsplatsen genom att skräddarsy arbetsuppgifter efter varje persons behov och kapacitet. Genom att dagligen laga mat tillsammans med sitt team på lagret skapar han en familjär och inkluderande atmosfär. Goran är en stark ledare som inte bara visar vägen genom sitt eget agerande utan också genom att vara väl insatt i samhällsförändringar, vilket gör honom till en god förebild och en respekterad samt värdefull ledare.

————————————————

ÅRETS FÖRETAGARE

Delas ut av Företagarna Eskilstuna-Torshälla

Mikael Jonasson & Johan Hermansson

Tuna Trafik

Mikael Johansson och Johan Hermansson äger och driver Tuna Trafik AB och är två starkt lösningsfokuserade finalister i Årets Företagare 2024.

Deras starka fokus på värdskap, där kunder betraktas som gäster, präglar deras entreprenörskap. Genom tydlig ansvarsfördelning, god ekonomisk framförhållning och ansvarsfullt styrelsearbete har de navigerat företaget väl genom svåra tider inom branschen. Dessutom är deras engagemang för det lokala föreningslivet beundransvärt och visar deras starka vilja att göra en positiv skillnad i samhället.

Denna kombination av affärsstrategi och samhällsengagemang gör dem till värdiga finalister i Årets Företagare 2024.

 

Uday Najim

Tandvårdscentrum

Uday Najim, ägare och drivkraft bakom Tandvårdscentrum i Eskilstuna AB, är en imponerande finalist i Årets Företagare 2024.

Trots utmaningar som att behöva börja om som tandläkare från grunden i Sverige och att möta pandemins prövningar precis när han öppnade sin klinik, har Uday Najim visat enastående driv och målmedvetenhet.
Hans förmåga att expandera företaget trots branschens kompetensförsörjningsutmaningar är beundransvärd.

Som en ödmjuk ledare placerar han sitt team i centrum och arbetar tillsammans med dem för att ge bästa möjliga möte och vård till patienterna.

Uday Najims resiliens och kompetens att övervinna hinder gör honom till en värdig finalist.

 

Peter Wall

Mälarplast

Peter Wall, äger och driver Mälarplast AB i Eskilstuna, är en inspirerande finalist i Årets Företagare 2024.

Genom sitt tydliga fokus på att driva företaget mot en hållbar framtid, har han gjort Mälarplast AB till Sveriges grönaste plastföretag. Hans modiga och innovativa strategier har inte bara positionerat företaget på världskartan utan har också banat väg för miljömedvetenhet inom en bransch som sällan förknippas med hållbarhet.

Med enastående kompetens och obegränsat möjlighetsfokus har Peter Wall inte bara lyckats stärka sitt eget företag, utan även stöttat utvecklingen av det lokala näringslivet, föreningslivet i Eskilstuna samt MdU.

Hans framgångsrika företagande och hans engagemang för samhället gör honom till en värdig finalist i Årets Företagare 2024.

Dela inlägget: